electronic services

POLITIS.AVDERA.GR

banner diaugeia

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

banner email phone3

Γραφείο ΤύπουΝέα ΑνακοινώσειςΤρίτη 24 Μαΐου, ολοκληρώνεται η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011

Τρίτη 24 Μαΐου, ολοκληρώνεται η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011

Tην Τρίτη 24 Μαΐου, ολοκληρώνεται η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011

Αθήνα, 22 Μαΐου 2011 - H Γενική Απογραφή Πληθυσμού Κατοικιών 2011, που διενεργείται από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, σε όλη τη Χώρα με προσωπική συνέντευξη σπίτι-σπίτι, ξεκίνησε...

στις 10 Μαΐου 2011 και ολοκληρώνεται την Τρίτη 24 Μαΐου 2011.
Στόχος της Απογραφής είναι να απογραφούν όλοι οι κάτοικοι της χώρας στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, δηλαδή εκεί που ένα άτομο περνά συνήθως τις καθημερινές ώρες ανάπαυσης.
Σύμφωνα με το Νόμο, τα στοιχεία που συλλέγονται είναι απολύτως εμπιστευτικά και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για στατιστικούς σκοπούς. Τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη Γενική Απογραφή θα είναι διαθέσιμα, σε συγκεντρωτικούς ανωνυμοποιημένους στατιστικούς πίνακες. Τα προσωρινά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα μέσα στον Ιούνιο 2011.

Ο Πρόεδρος  της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Β. Γεωργίου, δήλωσε σχετικά με την πρόοδο της διενέργειας της Απογραφής «Η διενέργεια της Γενικής Απογραφής εξελίσσεται πολύ καλά και ομαλά, οι κάτοικοι της χώρας σε υψηλά ποσοστά συνεργάζονται με προθυμία με τους απογραφείς, ενώ όσοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί, μας τηλεφωνούν, ανήσυχοι μήπως τους ξέχασε ο απογραφέας! Η Γενική Απογραφή είναι υποχρεωτική για όλους και θα λήξει την Τρίτη 24 Μαϊου, χωρίς καμία παράταση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους πολίτες που συμμετείχαν στη διαδικασία της Απογραφής συμβάλλοντας έτσι στην επιτυχή διενέργειά της και καλούμε όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να απογραφούν να επικοινωνήσουν με τον απογραφέα της περιοχής τους στο τηλέφωνο που αναγράφεται στην ειδοποίηση που τους έχει αφήσει ή με το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΣΤΑΤ, στο 213 135 2138-2140. Ιδιαίτερα, για τις περιπτώσεις που κάποιοι κάτοικοι αρνήθηκαν να απογραφούν, είτε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης, είτε γιατί ήθελαν να απογραφούν σε άλλον τόπο από αυτόν της μόνιμης κατοικίας τους, κάτι που αντίκειται στον σκοπό της απογραφής και στο Νόμο, παρακαλούνται να φροντίσουν να απογραφούν καλώντας το τηλέφωνο του απογραφέα που τους επισκέφτηκε στη μόνιμη κατοικία τους ή τα τηλέφωνα της ΕΛΣΤΑΤ. Παρά την πρόθεση της ΕΛΣΤΑΤ να μην ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Νόμου που αναφέρονται στις Κυρώσεις, άρνηση για απογραφή εκθέτει τους αρνούμενους στη πιθανότητα κυρώσεων. Προκειμένου να υπάρξει μια πλήρης και ακριβής απογραφή όλων των κατοίκων της Χώρας παρακαλούνται όλοι να φροντίσουν να απογραφούν. Είναι για το καλό του Τόπου».

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στην Ομάδα Έργου της Γενική Απογραφής στο τηλ: 213 135 2138-2140 ή να επισκέπτονται τη διαδικτυακή διεύθυνση www.apografi2011.gr.

 

Πληροφορίες για την Ελληνική Στατιστική Αρχή: Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) είναι μια ανεξάρτητη Αρχή που απολαμβάνει λειτουργικής ανεξαρτησίας, καθώς και διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας. Δεν υπόκειται σε έλεγχο από κυβερνητικά όργανα ή άλλη διοικητική αρχή. Η λειτουργία της υπάγεται στον έλεγχο της Βουλής των Ελλήνων. Το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα (ΕΛΣΣ) περιλαμβάνει φορείς που έχουν την αρμοδιότητα ή υποχρέωση συλλογής στατιστικών στοιχείων. Ο ρόλος της ΕΛΣΤΑΤ στο ΕΛΣΣ είναι καθοριστικός, αφού, συντονίζει όλες τις δραστηριότητες των άλλων φορέων του ΕΛΣΣ που αφορούν στην ανάπτυξη, παραγωγή και διάδοση των επίσημων στατιστικών της Χώρας και διαβιβάζει τις στατιστικές αυτές στη Eurostat.

 

Περισσότερες Πληροφορίες για την Ελληνική Στατιστική Αρχή, μπορείτε να βρίσκετε στο www.statistics.gr

 

Πληροφορίες για το συντάκτη:

Μαρία Δημοπούλου: mdimopoulou@theprteam.gr

Ανδρομάχη Σουλοπούλου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

6980761392

210- 610 67 67

  • Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ CLLD/LEADER
  • Ιαματικά Λουτρά
  • Κοινωνικό Κέντρο - Σταύρος Χαλιορής
  • syzefxis
  • Μουσείο Γραμμοφώνων και Νομισμάτων

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ © 2013