electronic services

POLITIS.AVDERA.GR

banner diaugeia

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ

banner email phone3

Γραφείο ΤύπουΔελτία ΤύπουΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΒΔΗΡΩΝ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΒΔΗΡΩΝ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΒΔΗΡΩΝ

Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ

Επιτιμος Δημοτης Αβδήρων ο Κ.ΚουτσομύτηςΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008 και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αβδήρων η εκδήλωση για την  ανακήρυξη σε Επίτιμο Δημότη Αβδήρων του γνωστού σκηνοθέτη Κώστα Κουτσομύτη.

Πολλοί ήταν οι φίλοι, θαυμαστές και κάτοικοι του Δήμου Αβδήρων που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Η Δήμαρχος Αβδήρων στον χαιρετισμό της μεταξύ των άλλων ανέφερε ….. "Εσείς κε Κουτσομύτη ως   καταξιωμένος άνθρωπος της τέχνης και άξιος υπηρέτης του πολιτισμού, που όλα αυτά τα χρόνια δημιουργείτε μέσα από μαγικά ταξίδια ιστορίας και τέχνης, αποτελείτε πια ένα κομμάτι της πολιτιστικής ταυτότητας του Δήμου μας. Επιτιμος Δημοτης Αβδήρων ο Κ.Κουτσομύτης

Αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια όλοι οι κάτοικοι του Δήμου των Αβδήρων που επιλέξατε την περιοχή μας για να πραγματοποιήσετε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της σειράς ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ, μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία…. να μεταφέρετε στην ελληνική τηλεόραση και στον κινηματογράφο, ένα από τα πιο σπουδαία λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία της πατρίδας μας.

Για ένα μήνα και περισσότερο είχαμε την χαρά να ζήσουμε από κοντά την εμπειρία των γυρισμάτων… ήρθαμε πολύ κοντά με όλους σας , με τους ηθοποιούς και τους  συντελεστές της σειράς … διαπιστώσαμε με πόση δυσκολία και κόπο πραγματοποιούνται αυτές οι προσπάθειες… δακρύσαμε, γελάσαμε, χαρήκαμε, λυπηθήκαμε. Είμασταν εκεί δίπλα σας  για να σας χειροκροτήσουμε σε κάθε σκηνή. Για να μοιραστούμε μαζί σας την αγωνία  για τα δύσκολά γυρίσματα αλλά και για τις ευχάριστες και χαλαρές στιγμές.  

Επιτιμος Δημοτης Αβδήρων ο Κ.ΚουτσομύτηςΑξίζουν πολλά Συγχαρητήρια σε εσάς κε Κουτσομύτη και στους συνεργάτες  σας  που αναλάβατε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα.

ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ, αυτό το ξεχωριστό βιβλίο που εξιστορεί τα πάθη του ξεριζωμού από τις πατρογονικές εστίες, είναι για όλους μας μια ζωντανή παρακαταθήκη. Γράφτηκε, όπως η ίδια η Διδώ Σωτηρίου αναφέρει, για  «να μην ξεχνούν οι παλιοί ∙ να βγάζουν σωστή κρίση οι νέοι»

Στην συνέχεια αφού ο Πρόεδρος ανέγνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Δήμαρχος απένειμε στον κο Κουτσομύτη το χρυσό μετάλλιο του Δήμου, περγαμηνή με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ένα αντίγραφο αρχαιολογικού ευρήματος από τα Αρχαία Άβδηρα που φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.  Ο Σύλλογος Γυναικών Αβδήρων πρόσφερε στην σύζυγο του κου Κουτσομύτη ένα καλάθι με το γνωστό ζυμωτό ψωμί των Αβδήρων και πολλά άλλα παραδοσιακά προϊόντα.Επιτιμος Δημοτης Αβδήρων ο Κ.Κουτσομύτης

Ο κος Κουτσομύτης εμφανώς συγκινημένος απευθύνθηκε στον κόσμο και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τόσο τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και όλους τους κατοίκους της περιοχής των Αβδήρων και της Ξάνθης, μικρούς και μεγάλους γιατί αγκάλιασαν τα Ματωμένα Χώματα και στήριξαν σε μεγάλο βαθμό τα γυρίσματα.

Στην συνέχεια ακολούθησε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο Μικρασιατικό τραγούδι με το συγκρότημα «ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ»

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Μιχάλης Στυλιανίδης, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα Χρυσούλα Δημούδη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πολλοί από τους ηθοποιούς της σειράς ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ, όπως ο Γιώργος Καραμίχος η Φιλαρέττη Κομνηνού, η Άννα Μάσχα κ.α. που συνομίλησαν με τους προσκεκλημένους, μοίρασαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, με ιδιαίτερα φιλική και ζεστή διάθεση.

 


  • Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών
  • ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ CLLD/LEADER
  • Ιαματικά Λουτρά
  • Κοινωνικό Κέντρο - Σταύρος Χαλιορής
  • syzefxis
  • Μουσείο Γραμμοφώνων και Νομισμάτων

ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ © 2018